PIVOVAR KELČ

Pivovar Kelč. Začátkem roku 2015 začíná skupina nadšenců budovat vlastní minipivovar, aby v polovině dubna mohla být uvařena první várka světlého ležáku. Ostatně bylo na co navazovat, neboť pivo se v Kelči vařilo minimálně 350 let. První písemně doložené zmínky o pivovarnictví jsou ze začátku 16. století. První biskupský pivovar založil Jan Skála z Doubravky (Jan XVI. Dubravius) v roce 1553. Roku 1555 se stal pivovarem městským. Tento pivovar byl uzavřen a zbořen někdy okolo roku 1885.

Minipivovar vaří pouze ze základních surovin (hanácký slad, žatecký chmel, voda a pivovarské kvasnice) dekokčním způsobem rmutování. Pivo není filtrováno, zůstávají v něm tedy obsaženy všechny cenné látky a také podíl pivovarských kvasnic způsobujících jemné zakalení piva.  

Portfolio

Spodně kvašené ležáky a speciály. Stále: světlá a polotmavá 11, příležitostně: extra hořká 12, jantarový speciál 14 a polotmavý speciál 15.

Dostupnost

Minipivovar Kelč se zaměřuje hlavně na prodej v PET lahvích a v sudech.

La Putyka (Kelč) – v hospůdce na hřišti se čepuje polotmavá 11.

 

Prohlídky

Pro skupinky i jednotlivce prakticky každý pátek odpoledne. Nejlépe však vždy po předchozí telefonické domluvě.

Akce a festivaly

Kelečské slavnosti – každoroční kulturní festival v poslední červnový víkend.

 

PIVOVAR KELČPIVOVAR KELČ
Kelč 112, 756 43 Kelč
Tel.: 608 456 149
Tel.: 773 669 547
pivovarkelc@gmail.com


Mapa se načítá

Pivo a pivovary Čech, Moravy a Slezka - kapesní průvodce na cestu za tuzemským pivem

PIVOVAR KELČ
PIVOVAR KELČ
PIVOVAR KELČ