Pivovar U Pašáka

Pašák Plzeňský. Začít vařit pivo v Plzni je na jednu stranu troufalost a na druhou stranu závazek. Tradice pivovarnictví, která město proslavila, sahá až do roku 1842. Přesto se majitel restaurace rozhodl v roce 2009 investovat do výstavby minipivovaru a nabízet hostům vlastní pivo. Protože minipivovary jsou limitované kapacitou výstavu, padlo rozhodnutí vařit pouze kvalitní ležák. Pro úspěch celého projektu bylo klíčovým krokem získat dobrého sládka, a to se s příchodem Václava Ebrleho podařilo. Václav Ebrl se vyučil v Plzeňském Prazdroji, několik let vařil pivo v jižních Čechách a poté se vydal na zkušenou do světa. Jak sám říká, několikaletá praxe sládka v německém Bavorsku mu dala hodně zkušeností a moudra. Když dostal nabídku stát u zrodu projektu minipivovaru Pašák Plzeňský, neváhal ani minutu. Nyní může lidem představit svůj um a nápady. Největším oceněním pro něj je, když hostům restaurace U Pašáka pivo chutná. Ležák Pašák Plzeňský můžete ochutnat jako dvanáctku a třináctku, a to ve verzi světlé nebo polotmavé. Že minipivovar kráčí po dobré cestě, dokládá řada ocenění, která již pivovar za svou krátkou historii získal (Jarní cena českých sládků 2012 za polotmavý ležák, Žižkovské pivobraní 2012, 2013 – 1. místo ) A to nejcenější : čtyři zlaté medaile za sebou „Pivovar roku“ na gurmánských festivalech Apetit festival a později Fresh festival.

Portfolio

Typy piv (Světlý ležák 12, Polotmavý Ležák 12, příležitostně: Vídeňský Speciál, Pšeničné pivo, Černý speciál s podílem pšenice, Kopřivový velikonoční speciál, Skořicový vánoční speciál.

 

PIVOVAR U PAŠÁKAPivovar U Pašáka
Poděbradova 12, 301 00 Plzeň
Tel.: 377 946 01
pivopasak@seznam.cz
www.pivopasak.cz


Mapa se načítá

Pivo a pivovary Čech, Moravy a Slezka - kapesní průvodce na cestu za tuzemským pivem

PIVOVAR U PAŠÁKA
PIVOVAR U PAŠÁKA
PIVOVAR U PAŠÁKA
PIVOVAR U PAŠÁKA