Pivovar Klášter

Pivovar Klášter dostal své jméno podle kláštera řádu cisterciáků, který byl založen ve druhé polovině 12. století a stával na místě dnešního pivovaru. Jako první začal v Klášteře vařit pivo v roce 1570 Jiří Labouňský z Labouně. Už od středověku vznikaly ve skále pod pivovarem téměř dvě desítky metrů hluboké sklepy, které posléze začaly sloužit pivovarské výrobě. Pivo v nich kvasí a dozrává dodnes. Piva kvasící a dozrávající ve skalních sklepích ocení pro jejich harmonickou chuť především skuteční pivní znalci. Piva jsou vařena tradičním dvourmutovým způsobem, kvasí v otevřených spilkách a zrají v ležáckých sklepích. Řemeslný způsob a místo vaření klášterského piva navíc tomuto dávají vedle unikátní chuti i téměř mystický charakter. Souznění historie, poctivého řemesla a přísné filozofie řádu cisterciáků nás s každým douškem piva Klášter nutí k zamyšlení a úctě.

Portfolio

Pivovar Klášter vyrábí tato piva: Klášter Premium, Klášter ležák 11 %, Klášter výčepní, Klášter kvasnicový a v letošní roce uvedl na trh výroční ležák Mnich. Všechna sudová piva jsou nepasterována.

Dostupnost

Svou hospodu každý snadno najde na interaktivní mapě umístěné na webových stránkách pivovaru www.pivovarklaster.cz.

Prohlídky

Prohlídku je nutné rezervovat předem.
Kontakt: Vladislava Staňková
e-mail: vladislava.stankova@pivovarklaster.cz tel: 326 771 237, 777 254 591.

 

Akce a festivaly

Klášterské pivobraní se pravidelně koná v areálu pivovaru v měsíci červnu.

 

PIVOVAR KLÁŠTERPivovar Klášter
Klášter Hradiště nad Jizerou 16, 294 15
Tel.: Zelená linka: 800 987 789
www.pivovarklaster.cz


Mapa se načítá