DOMÁCÍ MINIPIVOVAR SYROVAR

Domácí minipivovar Syrovar. První zmínky o vaření piva v Syrovíně sahají do roku 1938, kdy zde své první várky začínal vařit pan Jan Kolaja (nar. 1905). Tenkrát se ale jako základní surovina používala cukrová řepa a místo chmele dubová kůra, případně byliny. Vařilo se jenom párkrát do roka pouze pro potřebu rodiny. Pivo bylo svrchně kvašené nebo také mohlo být kvašeno divokými kvasinkami a dozrávalo v komoře v lahvích. Občas se stávalo, že nějaká lahev neudržela vysoký tlak a roztrhla se.

Po asi šedesátileté odmlce se u Kolajů v roce 2007 začíná pivo vařit znovu, ale už z klasických surovin. Od té doby se už jenom piluje kvalita, aby vyvážená hořkost byla ta nejlepší.

Portfolio

Nefiltrovaná a nepasterizovaná piva: Tradiční ležák 11°, Zelený čtvrtek 11°, Pšeničná 11° (weissbier), Žitný ALE 13°, Ležák Premium 12°, Speciál Pilsen 13°, Speciál MAX 13,9°, Speciál s medem 13°, tmavý Porter 13°, American Pale ALE 13°, Galaxy S 13° (silně chmelové pivo), Kopřiva 11° (svrchně kvašené), Bezinka 11°, Pacific 12°, Vídeňský ležák 12°, Herkules 12°, výčepní pivo Žízeň 10° a Žízeň EX-10°.

Dostupnost

Zakoupit lze PET láhve i soudky o objemech 15, 30 a 50 litrů.

 

DOMÁCÍ MINIPIVOVAR SYROVARDOMÁCÍ MINIPIVOVAR SYROVAR
Syrovín 31, 696 84 Těmice
Tel.: el.: 702 536 362
vojtech10@tiscali.cz
www.syrovar.cz


Mapa se načítá

Pivo a pivovary Čech, Moravy a Slezka - kapesní průvodce na cestu za tuzemským pivem

DOMÁCÍ MINIPIVOVAR SYROVAR
DOMÁCÍ MINIPIVOVAR SYROVAR
DOMÁCÍ MINIPIVOVAR SYROVAR